k

Kalendar natjecanja

PRAVILNIK ULOVI I PUSTI - C&R

 1. Sva riba na jezeru – Otok lovi se po režimu "Ulovi i Pusti"!
 2. Ribolov se može vršiti svaki dan od 0-24h, uz OBAVEZNU prethodnu najavu Ribočuvarima - Marin Šoša  +385 98 374 512, Ivica Gradinski +385 99 248 4995, Marko Šegović +385 91 133 0257
 3. Pristup Jezeru – Otok motornim vozilima STROGO JE ZABRANJEN!! - Zabrana se ne odnosi na motorna vozila na dva kotača.
 4. Ribolov se smije obavljati samo unutar označenih pozicija!
 5. Ribolov se može obavljati s tri ribolovna štapa s rolom ili bez ( Strogo je zabranjena upotreba špage-upredenice i shock leadera) , sa po jednom jednokukom udicom po štapu, osim kod varaličarenja gdje su dozvoljene po dvije trokuke udice po umjetnom mamcu.
 6. Kod ribolova na jezeru – Otok OBAVEZNA je uporaba KADICE za ribu, te pothvatača za prihvat ribe mrežice sitnog oka bez čvorova! 
 7. Zabranjena je uporaba mreža čuvarica, tj. svaka ulovljena riba se ODMAH poslije vaganja i slikanja mora što prije neozlijeđena vratiti u vodu! Zabrana čuvarica ne odnosi se na natjecanja.Poželjno je da se rane na ribi tretiraju antiseptik sredstvom.
 8. Svako jače oštećenje ili uginuće ribe prijavljuje se ribočuvarskoj službi.
 9. Ako se utvrdi da je ribič namjerno ozlijedio ribu ograničava mu se daljnje obavljanje ribolova na toj vodi, te ga se prijavljuje disciplinskoj komisiji ŠRD Ludbreg.
 10. Zabranjena je uporaba plovila ili plivanja u svrhu lova ribe, hranjenja ili nošenja ribolovnog pribora!
 11. Ribolov na grabežljivca NIJE DOZVOLJEN ŽIVIM MAMCOM
 12. Ribolovni pribor mora biti pod stalnim i neposrednim nadzorom ribolovca
 13. Zabranjeno je polaganje prava i trajno označavanje ribolovnog mjesta, izgradnja nastambi i nadstrešnica.
 14. Dužnost svakog ribolovca je održavanje reda i čistoće na svim vodama, poštivanje svih propisa i zabrana, te prijava prekršitelja ribočuvaru. Za zaštitu ribljeg fonda, kvalitetu vode i čistoću okoliša odgovorni su svi ribolovci.

RIBOLOV SE OBAVLJA NA VLASTITU ODGOVORNOST !!

BISTRO !!